Exemple

13% Complete13%

Zebrane

Wspierających

Wiktoria urodziła się w marcu 2013 roku, jako wcześniak w 25 tygodniu ciąży z wagą 690 gram. Spędziła na Oddziale Intensywnej Terapii prawie cztery miesiące, podczas których ta mała kruszynka walczyła z zapaleniem płuc, posocznicą oraz niedokrwistością. Przeżyła również wylew II stopnia do ośrodkowego układu nerwowego. Wola walki małej Wiktorii była ogromna. Dzięki niej dziewczynka osiągnęła zwycięstwo, a jej rodzice mogą teraz cieszyć się jej każdym uśmiechem. Jednak z powodu okołoporodowych powikłań dziewczynka nie rozwija się prawidłowo. Obecnie nie siedzi, nie raczkuje, nie chodzi. Mózgowe porażenie dziecięce to konsekwencja zbyt wczesnego porodu. Intensywna i specjalistyczna rehabilitacja Wiktorii daje nadzieję na jej prawidłowe funkcjonowanie, jednak koszty takiej terapii liczone są w tysiącach złotych, a rodzice dziewczynki nie są w stanie poradzić sobie z nimi samodzielnie. Dlatego prosimy wszystkie osoby o wielkim sercu o pomoc w gromadzeniu środków na rehabilitację Wiktorii. Każde wsparcie przybliży ją do realizacji marzeń i da jej szansę na lepsze życie.