Exemple

39% Complete39%

Zebrane

Wspierających

Zosia przyszła na świat z przodowygięciem piszczeli w obydwu nóżkach. Rodzice walczą o jej przyszłość, o to, by mogła żyć
i chodzić jak zdrowe dziecko! Zosia bezskutecznie próbuje stanąć na swoich chorych nóżkach. Porusza się na czworakach, na kolankach, podpierając się rączkami. Dzieci w jej wieku skaczą, biegają. Ona nie jest w stanie. Pomózmy spełnić jej marzenia o chodzeniu.

Dziewczynka ma dwa latka, a już dwa razy doświadczyła złamania prawej nóżki. Pierwsze złamanie miało miejsce w lutym 2017 roku, drugie w lipcu tego samego roku. Prawa nóżka źle się zrosła, wystąpił tzw. staw rzekomy. Na co dzień Zosia funkcjonuje w ortezach.
Zosia nie chodzi, ale jest bardzo pogodnym i uśmiechniętym dzieckiem. Była leczona w Otwocku oraz w Poznaniu, jednak nie znaleziono w tych placówkach metody, która mogłaby przywrócić dziewczynce sprawność. Szansą na postawienie Zosi „na nogi” jest operacja nóżek u dr Paley’a w St. Mary’s Medical Center w Stanach Zjednoczonych. Potem czeka ją długa rehabilitacja. Każda złotówka w zbiórce to dla Zosi krok w życie, w którym nie będzie już cierpienia.
Za choćby najdrobniejszą kwotę wpłaty serdecznie Państwu dziękujemy – rodzice Zosi.